Mindfulness

Mindfulness

Formålet med kurset er at give dig en gradvis indføring i praktiseringen af mindfulness og meditation.

I løbet af et 8-ugers kursus vil du gennem daglig praksis opnå en øget grad af opmærksomhed på dine tanker og handlemønstre og derigennem opleve en større mental frihed og indre klarhed.


For at lære kunsten at være mindful – bevidst nærværende – vil du lære en række effektive øvelser, som  inkluderer kortere tilstedeværelsesøvelser, meditation, afspænding og yoga.


Den daglige træning mellem mødegangene er en nødvendig del af forløbet. Du skal kunne afsætte cirka 30 minutter om dagen, for at få det fulde udbytte af kurset.

Du modtager lydfiler med øvelsener samt en grundig beskrivelse af alle de øvelser, som du har lært til din daglige praksis.


Det kræver ikke kendskab til yoga eller meditation at deltage på kurset.


 


Kurset er fordelt over otte sessioner, der hver varer cirka 2½ time samt en længere session på 4½ time, som afholdes i stilhed. I løbet af en session vil hovedvægten være lagt på at praktisere de forskellige mindfulness teknikker, som du gradvist under kursusforløbet introduceres til. Udover øvelserne vil du præsenteres for forskellige temaer forbundet med mindfulness som meditation, stresshåndtering og hvordan du lærer at slippe forstyrrende tanker og følelser.

 

Kurserne afholdes løbende.

Kontakt for info om næste kursus.


Jeg er certificeret MBSR-mindfulnessinstruktør.

Kurset opbygget efter Jon Kabat-Zinns Mindfulness program (MBSR)


Forløbet er opbygget efter de metoder, som Jon Kabat-Zinn har udviklet i sit 8-ugers MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) program og som blandt andet er beskrevet i bogen "Lev med livets katastrofer". Mindfulness kurset, som er udviklet med baggrund i mere end 30 års forskning, er én af de mest veldokumenterede metoder til stresshåndtering samt angst- og depressions forebyggelse.

På kurset modtager du lydfiler med guidede meditationer, så du lettere kan komme igang hjemme.