Hormonyoga

Hormonyoga

Hormonyoga (også kaldet hormonyogaterapi/HYT)er en metode til, på en naturlig måde at stimulere og harmonisere hormonproduktionen hos kvinder.

Hormonyoga indeholder elementer fra Hatha yoga og tibetanske energiøvelser. Øvelserne er kraftfulde og dynamiske, med intensive åndedrætsøvelser som stimulerer æggestokke og andre endokrine kirtler bl.a. binyrer, skjoldbruskkirtel og hypofyse. 

Programmet er relevant for alle kvinder over 35 som ønsker at bevare en sund og naturlig hormonbalance og er især gavnligt for kvinder med hormonelle ubalancer som PMS, stærke menstruationssmerter, PCOS, hormonrelateret barnløshed og kvinder som lider under menopause(overgangsalder).

På kurset kommer vi ind på hormonforstyrende faktorer i din hverdag og hvordan du undgår dem, kost & kostilskud.

Desuden arbejder vi med teknikker der beroliger det parasympatiske nervesystem, da hormonel ubalance gør os mere sårbare overfor stress.


Kurser i hormonyoga foregår altid på små hold, så stillingerne evt. kan tilpasses den enkelte. På kurset får du udleveret et kompendium, hvor hele programmet er nøje beskrevet,samt lydfiler så du efter kurset kan praktisere hormonyoga på egen hånd.

Selve programmet tager 20-25 minutter at udføre, når du har opnået rutinen. Det består af opvarmningsøvelser, specielle hormonyogaøvelser, åndedrætsøvelser, meditations- og visualiseringsteknikker.

I starten anbefales det, at du laver programmet dagligt.

Når du har opnået de ønskede resultater, kan du, hvis du ønsker det sætte det ned til 4 gange ugentligt.


Har du "skavanker", tilpasser jeg på kurset øvelserne eller finder alternativer til dig.


KOMMENDE KURSUS PÅ KØGEVEJ 44 C- ROSKILDE

Datoer:29/10 & 30/10 2022

Tid: 9.00 - 15.00

Pris: 2.000 kr. incl. materialer & lydfil.

Individuelt undervisning i Hormonyoga

Har du ikke mulighed for at deltage på et hold, eller ønsker du bare eneundervisning, har du mulighed for at booke et 1:1 forløb.

Et 1:1 forløb varer ca.3 timer og koster 2200 kr. incl. materialer og lydfil.

Du kan evt. booke en opfølgningstime ca. 1 md. senere.

Forløbet foregår i Roskilde eller over zoom.

Send en besked, så aftaler vi en tid.

Kontakt mig for pris, hvis I er en gruppe som gerne vil undervises sammen.


 

Overgangsalder

Når du praktiserer hormonyoga regelmæssigt, kan kroppen naturligt selv lindre og nogle gange helt eliminere hormonelt betingede symptomer i forbindelse med overgangsalderen såsom hedeture, søvnløshed, humørsvingninger, koncentratiosnbesvær, tristhed, tørre slimhinder, manglende sexlyst, ledsmerter, vægtøgning m.m.


Efter overgangsalder

For de fleste kvinder forsvinder de klassiske symptomer på overgangsalderen igen efter menopausen, når hormonerne ligger stabilt lave. Men  det lave hormonniveau betyder en større risiko for at få inkontinens, knogleskørhed, hjerte-kar sygdomme, forhøjet blodtryk, depression m.m.

Da HYT stimmulerer produktionen af kvindelige kønshormoner, er det særdeles relevant også efter overgangsalderen.


Da Hormonyoga kan øge nivauet af østradiol, kan du  desværre ikke deltage på kurset, hvis du har svær endometriose, har store fibromyomer eller har haft hormonrelateret kræft f.eks. brystkræft.

Hvis du er i tvivl, om hormonyoga er relevant for dig ift. din problemstilling, kan du kontakte mig.