Hormonyoga

Hormonyoga

Hormonyoga (også kaldet hormonyogaterapi/HYT)er en metode til, på en naturlig måde at stimulere/øge og harmonisere hormonproduktionen hos kvinder.

Hormonyoga indeholder elementer fra Hatha yoga og tibetanske energiøvelser. Øvelserne er kraftfulde og dynamiske, med intensive åndedrætsøvelser som stimulerer æggestokke og andre endokrine kirtler bl.a. binyrer, skjoldbruskkirtel og hypofyse.

Programmet er relevant for alle kvinder over 35 som ønsker at bevare en sund og naturlig hormonbalance og er især gavnligt for kvinder med hormonforstyrrelser som PMS, stærke menstruationssmerter, PCOS, hormonrelateret barnløshed og kvinder som lider under menopause(overgangsalder).


 

Overgangsalder

Når du praktiserer hormonyoga regelmæssigt, kan kroppen naturligt selv lindre og nogle gange helt eliminere hormonelt betingede symptomer i forbindelse med overgangsalderen såsom hedeture, søvnløshed, humørsvingninger, koncentratiosnbesvær, tristhed, tørre slimhinder, manglende sexlyst, ledsmerter, vægtøgning m.m.


Efter overgangsalder

For de fleste kvinder forsvinder de klassiske symptomer på overgangsalderen igen efter menopausen, når hormonerne ligger stabilt lave. Men  det lave hormonniveau betyder en   større risiko for at få inkontinens, knogleskørhed, hjerte-kar sygdomme, forhøjet blodtryk, depression m.m.

Da HYT stimmulerer produktionen af kvindelige kønshormoner, er det særdeles relevant også efter overgangsalderen.


Kurser i hormonyoga foregår altid på små hold, så stillingerne evt. kan tilpasses den enkelte. På kurset får du udleveret et handout, hvor hele programmet er nøje beskrevet,samt lydfiler så du efter kurset kan praktisere hormonyoga på egen hånd.

Selve programmet tager 25-30 minutter at udføre, når du har opnået rutinen. Det består af opvarmningsøvelser, specielle hormonyoga øvelser, åndedrætsøvelser, meditations- og visualiseringsteknikker.

I starten anbefales det, at du laver programmet dagligt.

Når du har opnået de ønskede resultater, kan du, hvis du ønsker det sætte det ned til 4 gange ugentligt.


Du behøver ikke at have kendskab til yoga for at kunne deltage på kurset.

Har du "skavanker", tilpasser jeg på kurset øvelserne eller finder alternativer til dig.


Næste workshop:

nye datoer i efterået 2019 kommer snart.

 

Individuelt undervisning i Hormonyoga

Har du ikke mulighed for at deltage på et hold, eller ønsker du bare eneundervisning, har du mulighed for at booke et 1:1 forløb.

Et 1:1 forløb varer ca. 4 timer. De fleste vil have glæde af en opfølgningstime 3-4 uger efter.

Kontakt mig for pris, hvis I er en gruppe, som gerne vil undervises sammen.

 

Da Hormonyoga øger niveaet af østrogener, kan du  desværre ikke deltage på kurset, hvis du har svær endometriose, har store fibromyomer eller har haft hormonrelateret kræft f.eks. brystkræft.

Hvis du er i tvivl, om hormonyoga er relevant for dig ift. din problemstilling, kan du kontakte mig.

"I knapt fire måneder smurte jeg med progesteroncreme og østrinolcreme og fik det bedre, indtil tilfældet ville, at min yogalærer begyndte at undervise i hormonyoga. Den ugentlige time i provokerende åndedrætsøvelser og akavede, fysiske positioner viste sig at være særdeles effektiv for mit hormonsystem. Jeg genvandt min indre ro, og nervøsiteten forsvandt. Humørbarometeret stod igen på "smukt", og mit energiniveau og generelle velbefindende lignede noget, jeg genkendte fra tidligere."

(Dorthe Oxgren:"Da Super Carla blev hormonforstyrret" 2017.)

© Copyright. All Rights Reserved.